جزئیات تحصیل هم زمان دانشجویان دکتری دانشگاه آزاد:
جزئیات تحصیل هم زمان دانشجویان دکتری دانشگاه آزاد اعلام شد . بر این اساس دانشجویان مقطع دکتری می توانند در یک رشته از رشته های مقاطع کاردانی یا کارشناسی ( پیوسته یا ناپیوسته ) در صورت رعایت این شیوه نامه بهطور همزمان در رشته دوم تحصیل کنند .
بدیهی است متقاضی از طریق سنجش و پذیرش دانشگاه در رشته تحصیلی دوم پذیرفته می شود .
متقاضی ادامه تحصیل در رشته دوم می تواند فقط از مدت زمان معافیت نظام وظیفه در رشته اول ، از تحصیل همزمان در دو رشته استفاده کنند .
اعضای هیئت علمی در یکی از رشته های علوم انسانی در مقطع کارشناسی می توانند با رعایت مفاد این شیوه نامه تحصیل کنند .
انتخاب واحد و مقررات آموزشی:
دانشجو پس از ورود به رشته دوم مجاز است برابر ماده ۱۹ آییننامه آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی انتخاب واحد درسی کند .
درصورتی که دانشجویی در دو رشته به طور همزمان تحصیل کند و در مدت مجاز تحصیل در رشته اول تعداد واحدهای درسی را نتواند به پایان رساند ، کمیسیون موارد خاص آموزشی واحد ، استان و دانشگاه در خصوص ادامه تحصیل وی در رشته دوم تصمیم خواهد گرفت .
در صورتی که دانشجویی در دو رشته به طور همزمان تحصیل کند و در مدت مجاز تحصیل در رشته اول تعداد واحدهای درسی را نتواند به پایان رساند ، کمیسیون موارد خاص آموزشی واحد ، استان و دانشگاه در خصوص ادامه تحصیل وی در رشته دوم تصمیم خواهد گرفت .
حداکثر مدت تحصیل برای دانشجویان مشمول این شیوه نامه مدت مجاز تحصیل در رشته اول است .
دانشجو در مدت زمان تحصیل فقط یک بار می تواند درخواست تحصیل در رشته دوم را ارائه دهد .
تغییر رشته دوم امکان پذیر نیست . در صورت تقاضای تحصیل در رشته محل دیگر باید فرآیند ذکرشده در تبصره ۲ ماده ۳ پذیرش از طریق سنجش و پذیرش دانشگاه را طی کند .
آن دسته از دانشجویانی که از معافیت نظام وظیفه استفاده می کنند در صورتی که در رشته اول انصراف از تحصیل دهند یا اخراج آموزشی شده باشند ، می توانند رشته دوم را تا سقف مجاز مدت زمان معافیت از نظام وظیفه در رشته اول ادامه تحصیل دهند .
تحصیل همزمان دانشجویان استعدادهای درخشان مطابق آیین نامه مربوط به آنان خواهد بود .
تصمیم گیری در خصوص سایر موارد پیش بینی نشده پس از مکاتبه واحد دانشگاهی مقصد با معاونت های موضوعی دانشگاه آزاد اسلامی انجام خواهد شد .
تطبیق و معادل سازی واحدهای درسی در رشته دوم:
درس یا دروسی که عنوان یا شرح درس آن در برنامه درسی رشته های مورد تأیید و مصوب شورای عالی برنامه ریزی وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری یا شورای برنامهریزی درسی دانشگاه آزاد اسلامی وجود داشته باشند ، قابل معادل سازی است .
محل گذراندن دروس قبلی دانشجو باید یکی از واحدها یا مراکز دانشگاه آزاد اسلامی ، دانشگاه ها یا مؤسسات آموزش عالی مورد تأیید وزارتین ( از نظر مجوز پذیرش دانشجو ، مجوز تأسیس رشته ، برنامه درسی و نوع دوره برگزار شده و دانشگاه محل تحصیل ) باشد و از نظر نحوه ورود و تحصیل ( مدرک پایه مورد نیاز ، ادامه تحصیل با تأکید بر عدم تداخل تحصیلی و عدم تحصیل همزمان در دو رشته یا دو دانشگاه ) مغایرت یا مقررات آموزشی وزارتین و دانشگاه آزاد اسلامی نداشته باشد .
نمره درس گذرانده شده در مقاطع کاردانی یا کارشناسی حداقل ۱۲ و بالاتر باشد .
دروس گذرانده شده در هر مقطع تنها در مقطع هم سطح یا مقطع پایین تر قابل معادل سازی است .
دروس جبرانی که دانشجویان مقطع دکتری متقاضی تحصیل همزمان که در مقطع کارشناسی ( پیوسته یا ناپیوسته ) گذرانده اند با رعایت بندهای این ماده قابلیت معادل سازی دارند .
تطبیق واحد های درسی رشته اول برای رشته دوم پس از ثبت قطعی نمره و درخواست با تأیید گروه آموزشی رشته اول و دوم ( در صورت نیاز هر دو گروه آموزشی در رشته ) طبق مقررات معادلسازی دروس انجام و ثبت می شود .
دانشجو می تواند واحدهای درسی را که به لحاظ محتوا تطابق موضوعی داشته باشد صرفاً در یکی از دو رشته بگذراند و پس از پایان هر نیمسال و قبل از ثبت نام در نیمسال بعد تطبیق واحدهای درسی در رشته دوم با تأیید گروه آموزشی رشته دوم انجام شود . لازم است سرفصل دروس تا ۸۰ درصد تطابق داشته باشد و با در نظر گرفتن مقررات در دورههای کاردانی و کارشناسی قابل معادلسازی نیست .
نمرات دروس معادلسازی در میانگین کل مؤثر است .
انتقال و مهمانی:
انتقال و میهمانی دانشجویانی که به طور همزمان تحصیل می کنند برابر ضوابط و مقررات نقل و انتقال دانشگاه است .
مرخصی تحصیلی برابر آیین نامه و مقررات آموزشی برای هر یک از رشته های اول و دوم در واحد محل تحصیل انجام می شود .
انصراف از تحصیل برابر ضوابط و مقررات دانشگاه انجام می شود .
تاریخ دانش آموختگی ، زمان ثبت آخرین نمره درس دانشجو در هر یک از رشته ها بهصورت جداگانه در آموزش واحدهای دانشگاهی مبدا و مقصد است .
مسئولیت حسن اجرای این شیوه نامه بر عهده واحدهای دانشگاهی است . بدیهی است نظارت بر اجرا و تفسیر مفاد بر عهده سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی است .
منبع: آنا