دکتری پردیس
یکی از راههای ورود به دوره دکتری تخصصی داخل کشور ثبت نام در پذیرش های بدون آزمون پولی دانشگاه های داخلی بود که معمولا در پردیس های بین الملل دانشگاه ها صورت می پذیرفت.
در سال جاری بنابر تصمیم وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری، پذیرش پردیس های دانشگاهی به صورت نیمه متمرکز و از طریق آزمون ویژه پردیس های دانشگاهی که توسط سازمان سنجش آموزش کشور برگزار می گردد صورت خواهد گرفت.
شیوه پذیرش دانشجوی دکتری در پردیس های دانشگاهی
نحوه پذیرش در دوره های دکتری پردیس های دانشگاهی در سال تحصیلی ۹۳-۹۴ اعلام شد.
مدیر کل گسترش آموزش عالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با ارسال نامه ای به سازمان سنجش آموزش کشور ضمن لغو هر نوع پذیرش خارج از آزمون دکتری در سال ۹۴ خواستار شد تا آزمون هماهنگ پذیرش دکتری پردیس در سال تحصیلی ۹۳-۹۴ برگزار گردد.
متن نامه ارسالی به شرح زیر است:
ثبت نام این آزمون در تیرماه بوده و زمان برگزاری آن هم در شهریورماه خواهد بود.
بازبینی پذیرش پردیس های خودگردان در سال ۹۵
جذب دانشجو با آزمون جداگانه در پردیسها متوقف شده و از مهر ۹۵ براساس برنامه بازنگری شده دانشجو پذیرش میشود.
دکتر شریعتی نیاسر اظهار داشت که در پردیسهای بینالمللی حدود ۲۱ هزار نفر دانشجو در یک هزار و ۳۳۳ رشته محل تحصیل میکنند که در حال حاضر این پردیسها به مراکز درآمدزایی برای دانشگاههای دولتی تبدیل شدند در حالی که فلسفه وجودی آنها این مسئله نیست.
معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری افزود: در حال حاضر ۵۳ پردیس دانشگاهی داریم که بیشتر آنها با کیفیت نامطلوب درآمدزایی میکنند. با توجه به اینکه پردیسهای بینالمللی از رسالت اصلی خود فاصله گرفتهاند پذیرش دانشجو در این پردیسها از طریق برگزاری آزمون غیرمتمرکز در بهمن ماه سال جاری ممنوع شد.به جز دو پردیس بینالمللی دانشگاه تهران و دانشگاه صنعتی شریف در کیش، زیرا این دو پردیس تنها پردیسهایی هستند که در مناطق آزاد و با کیفیت قابل قبول در سطح تحصیلات تکمیلی فعالیت میکنند.
ایشان به سیاستهای معاونت آموزشی اشاره کرد و گفت: یکی از مصوبات معاونت آموزشی در مورد پردیسهای بینالمللی دانشگاه ها این است که امسال آزمون غیرمتمرکز بهمن ماه برای این پردیس ها ممنوع شد و این پردیس ها مهر ماه ۹۴ دانشجو پذیرش خواهند کرد و مهر ۹۵ نیز بر اساس برنامه بازنگری شده پذیرش دانشجو خواهند داشت یعنی در واقع ماموریت پردیس ها از مهر ۹۵ بازتعریف می شود.
توقف اعطای مجوز به پردیس های پولی دانشگاهها
در برنامه ششم توسعه پردیس های خودگردان در دستور کار نیست و طی یک سال گذشته مجوزی برای راه اندازی پردیس صادر نشده است.
دکتر سید حسین حسینی در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص آخرین وضعیت پردیس های خودگردان و تصمیماتی که دراین رابطه اتخاذ شده است، گفت: درحال حاضر ۵۳ پردیس خودگردان در ۴۷ دانشگاه کشور در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری فعال هستند.
وی ادامه داد: راهاندازی پردیسهای خودگردان دانشگاهها بر اساس ماده ٢٠ قانون برنامه پنجم توسعه بوده بنابراین موضوع تعطیلی این پردیسها مطرح نیست، ولی سیاست وزارت علوم هم بر استمرار پردیس های خودگردان نیست.
مدیرکل دفتر گسترش آموزش عالی افزود: در برنامه ششم توسعه وزارت علوم برنامه ای برای گسترش و استمرار راه اندازی پردیس های خودگردان ندارد به طوریکه طی یکسال گذشته مجوزی برای راه اندازی پردیس های خودگردان صادر نکرده است.
حذف کنکور مستقل دکتری ۱۳۹۴ پردیس های دانشگاهی
سازمان سنجش آموزش کشور با انتشار اطلاعیه ثبت نام آزمون دکتری ۹۴ از حذف پذیرش مستقل پردیس های دانشگاهی خبر داد.
در اطلاعیه سازمان سنجش از داوطلبان متقاضی ورود به دوره های دکتری پردیس های دانشگاهی خواسته شده است با توجه به حذف پذیرش های دیگر (شامل آزمون های داخلی دانشگاه ها در سال های گذشته و آزمون دکتری پردیس در سال جاری ) در صورت تمایل به تحصیل در این واحد ها در آزمون دکتری سراسری ۹۴ ثبت نام نمایند.
در این اطلاعیه تذکر داده شده است که : داوطلبان علاقمند به تحصیل در دورههای پردیس خودگردان دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی کشور توجه داشته باشند، پذیرش دانشجو در دوره پردیس خودگردان در آزمون ورودی دکتری (Ph.D) سال ۱۳۹۴ در کلیه دانشگاهها و موسسات آموزش عالی به همراه سایر دورههای تحصیلی از طریق همین مرحله صورت خواهد گرفت. لذا با توجه به اینکه هیچ دانشگاهی برای پذیرش در این دوره، آزمون اختصاصی برگزار نخواهد کرد به داوطلبان توصیه می شود برای پذیرش در دوره پردیس خودگردان در این مرحله ثبتنام نموده و در تاریخ مقرر در آزمون شرکت نمایند.
سوالات رایج داوطلبان شرکت کننده در مصاحبه دکتری پردیس
در این نوشتار تلاش کرده ایم به سوالات متداول مطرح در زمینه دکتری پردیس و به ویژه بخش مصاحبه این آزمون پاسخ دهیم.
۱- وزن بخش های آزمون و مصاحبه در کنکور دکتری پردیس ۹۳ به چه صورت است؟
گرچه سازمان سنجش این موضوع را به طور صریح و با ذکر درصد اعلام نکرده است اما واگذاری اختیار کامل پذیرش دانشجو به دانشگاه ها به منزله وزن ۱۰۰ درصدی مصاحبه می باشد. گرچه ممکن است خود دانشگاه ها از نمره آزمون کتبی داوطلبان به عنوان عاملی در نمره دهی خود استفاده نمایند.
۲- آیا در صورت عدم شرکت در مرحله مصاحبه از شرکت در آزمون دکتری ۹۴ محروم خواهم شد؟
خیر. عدم شرکت در مصاحبه در هیچ یک از آزمون های سازمان سنجش موجب محرومیت نمی گردد.
۳- آیا در صورت قبولی نهایی و عدم ثبت نام از شرکت در آزمون دکتری ۹۴ محروم می شوم؟
خیر. در هیچ یک از اطلاعیه های سازمان سنجش به این امر اشاره نشده است و مشکلی برای کسانی که ثبت نام نکنند پیش نخواهد آمد. البته به دوستانی که با اطمینان قصد ثبت نام ندارند شدیدا توصیه می کنیم در مصاحبه ها شرکت نکنند تا حقی از دوستان دیگر ضایع نشود.
۴- آیا دکتری پردیس ۹۳ تکمیل ظرفیت خواهد داشت؟
با توجه به فرصت محدود پذیرش و با توجه به تلاش سازمان سنجش برای شروع دوره تحصیلی داوطلبان در نیمسال اول سال تحصیلی، به نظر نمی رسد افراد جدیدی به مصاحبه دعوت شوند.
همچنین با توجه به رویه غیر رسمی سازمان سنجش در زمینه قبولی و دادن اختیار کامل به دانشگاه ها در این مورد، احتمالا تکمیل ظرفیت نیز از طرف خود دانشگاه ها و به صورت لیست ذخیره خواهد بود و تکمیل ظرفیت خاصی از سوی سازمان سنجش اعلام نخواهد شد.
۵- ترتیب اولویت ها چه تاثیری در قبولی در مرحله مصاحبه خواهد داشت؟
در آزمون دکتری پردیس ، ترتیب اولویت ها اهمیت خاصی ندارد و هیچ تاثیری در قبولی شما نخواهد داشت.
سازمان سنجش این امکان را به دانشگاه ها داده است تا اسامی پذیرفته شدگان نهایی خود را در سامانه این سازمان وارد نمایند و در صورتی که یک دانشگاه نام شما را به عنوان پذیرفته اعلام نماید دانشگاه های دیگر امکان ثبت نام شما را ندارند.
اگر شما در چند کد محل مختلف پذیرفته شده اید باید یک دانشگاه را به عنوان محل قبولی خود انتخاب کنید و در صورتی که دانشگاه دیگری نام شما را در سامانه ثبت کرده از آنها بخواهید نام شما را حذف کنند تا دانشگاه مورد نظرتان امکان درج نام شما را داشته باشد.
۶- رتبه من در بین معرفی شدگان به یک کد محل چه تاثیری در قبولی نهایی خواهد داشت؟
همان طور که گفتیم با توجه به وزن ۱۰۰ درصدی مصاحبه، رتبه آزمون کتبی داوطلبان تاثیر چندانی نخواهد داشت. تنها ممکن است در نظر اساتید مصاحبه کننده نسبت به شما تاثیر بگذارد. البته همیشه امکان تاثیر رسمی از سوی دانشگاه ها هم وجود دارد.
۷- مصاحبه من در دو دانشگاه همزمان شده است، آیا قابل حل است؟
در مصاحبه های آزمون سراسری نیز گاه این مشکل پیش آمده است و معمولا دانشگاه ها همکاری لازم را نموده اند.