مصاحبه با رتبه اول دکتری آموزش زبان انگلیسی دانشگاه آزاد همراه با کارنامه
محسن شفقی متولد ۱۳۶۲ تهران با شرکت در آزمون دکتری دانشگاه آزاد اسلامی در سال ۹۳ موفق به کسب رتبه ۱ در رشته آموزش زبان انگلیسی گردیده و پس از مرحله مصاحبه علمی در اولویت اول خود، دانشگاه علوم تحقیقات پذیرفته شده است.
ایشان در آزمون دکتری ۹۳ دانشگاه سراسری نیز شرکت نموده و با کسب رتبه ۷۶ و پس از مصاحبه، در پردیس دانشگاه علامه طباطبایی پذیرفته شده است.
محسن شقفی در سال ۸۱ وارد رشته زبان و ادبیات انگلیسی در دانشگاه اراک شده و در سال ۸۵ پس از فارغالتحصیلی از مقطع کارشناسی، وارد مقطع ارشد دانشگاه گیلان در رشته آموزش زبان انگلیسی گردیده است. ایشان در سال ۸۸ ازکارشناسی ارشد فارغالتحصیل شده است.
چطور پس از ۵ سال فاصله از مقطع ارشد، تصمیم گرفتید در کنکور دکتری شرکت کنید؟
در تمام این ۵ سال، به شرکت در آزمون دکتری فکر میکردم. به شدت علاقمند به تحصیل در این مقطع بودم و به میل و انگیزه درونیام بیتوجهی میکردم و خود را سرگرم امور دیگر مینمودم. سه ماه مانده به کنکور ۹۳، با خود فکر کردم که باید امسال به این خواسته درونیام توجه کنم و مطالعه برای آزمون را آغاز کردم.
روند مطالعه شما جهت آمادگی برای آزمون چگونه بود؟
با توجه به این که شاغل بودم، فقط شبها فرصت مطالعه داشتم، حدوداً به طور میانگین روزی ۴ ساعت درس میخواندم.
چه منابع جهت آزمون دکتری مطالعه کردید؟
Skills:Celce-Murcia
Richards&Renandya
SLA:Myles&Mitchels
Rod Ellis
Testing:Bachman
Brown Language Assessment
Research:Hatch&Farhadi
Dorniye
Mackey&Gass
Linguistics:Yule
Frompkin
Teaching Methodology:
Richards&Rodgers
Larsen Freeman 2000
Brown PLLT
Brown TBP
چه رزومهای جهت مصاحبه علمی فراهم کرده بودید؟
– یک مقاله ISC
– چهار مقاله کنفرانس داخلی
– ۱ کتاب تألیفی چاپ شده
– مدرک زبان نداشتم و نیاز هم نبود. اما برای امتحان جامع باید مدرک داشته باشیم که با توجه به رشته ما عموماً تافل و آیلتس مورد قبول است.
با توجه به این که شما هم در کنکور سراسری شرکت کرده بودید و هم در کنکور آزاد، چطور برای مطالعه برای این برنامهریزی نمودید؟
در ابتدا بر مطالعه منابع مشترک هر دو آزمون متمرکز شدم. سه هفته مانده به کنکور آزاد منابع اختصاصی دانشگاه آزاد را مطالعه کردم و بعد از کنکور دانشگاه آزاد نیز بر منابع اختصاصی آزمون سراسری تمرکز داشتم.
منابع آزمون را از کجا شناختید؟
با یکی از همکلاسیهای سابقم همفکری کردیم و با مرور سؤالات سالهای گذشته منابع جدید را در کنار منابع قدیمی گذاشتیم و شروع به مطالعه کردیم.
پیشبینی شما از نتیجه اولیه بعد از آزمون کتبی چه بود؟
برای کنکور دانشگاه آزاد با اعتماد به نفس بالایی شرکت کردم. مدت زمان پاسخگویی به سؤالات نیز خوب بود و در کل شرایط مساعدی برای پاسخگویی به سؤالات وجود داشت. پس از کنکور در حالی که خیلی ها از سطح سؤالات ناراضی به نظر میآمدند، من راضی بودم.
مصاحبه چگونه برگزار شد؟
برای مصاحبه دو نفر را با هم به اتاق مصاحبه دعوت میکردند. وقتی سؤالی مطرح میکردند، نفر اول پاسخ میداد و درصورت نیاز نفر بعدی موارد دیگری به پاسخهای او اضافه میکرد. دو سؤال علمی پرسیده شد. سؤال سوم این بود که تألیف کتابهای درسی را چه کسی باید بر عهده بگیرد و سؤال چهارم درمورد تهیه و تدوین مطالبی که اساتید باید تدریس کنند بود. از ما پرسیده شد که آیا خود اساتید باید سیلابس درسی را تعیین کنند و یا باید به آنها دیکته شود؟
سپس یک جمله فارسی ژورنالیستی گفته شد و از من خواسته شد که آن را به انگلیسی ترجمه کنم.
بعد از آن درباره کارهای پژوهشیام سؤال شد. نهایتاً از من درمورد پایاننامه ارشد پرسیدند. از عنوان پایاننامه سؤالاتی پرسیده شد و توضیحات مختصری نیز درمورد کلیت آن خواسته شد.
کلام آخر؟
اولین نکته این است که اولین قدم در مسیر آمادگی برای آزمون دکتری یافتن منابع اصلی است. منابعی که خواندن آنها شما را برای پاسخگویی به اکثر سؤالات آماده میکند. نکته قابل توجه دیگر داشتن انگیزه است. داشتن علاقه در این راه در دست یافتن به موفقیت نقش مهمی دارد.