آیا می دانید در جلسه مصاحبه دکتری حتی طرز نشستن شما چقدر می تواند در موفقیت شما موثر باشد ؟
علاوه بر مهارت در ارتباط های کلامی ، مهارت در ارتباط های غیر کلامی در تمام عرصه های زندگی منجمله موفقیت در مصاحبه دکتری می تواند بسیار تعیین کننده و سرنوشت ساز باشد.
آیا می دانید چشم های شما هم می توانند صحبت کنند؟
آیا می دانید با حرکات دستتان می تواند بسیاری از پیام ها را منتقل کنید.
مطالب این پست برای موفقیت در مصاحبه دکتری می تواند مفید واقع شود. تمام مطالب فارسی در این زمینه را گردآوری نموده ایم :
پا روی پا انداختن
راحت بودن فرد و داشتن ثبات فکری را نشان می دهد. فرد با انجام این کار نشان می دهد که بر اوضاع مسلط است و هیچ گونه استرس و ناراحتی ندارد و به موضوع پرونده یا نامه فکر می کند. این طرز نشستن و پا روی پا انداختن معمولا توسط مدیران ارشد انجام می شود. این کار در جلسات مصاحبه بیشتر از طرف مدیری که مسئولیت استخدام را دارد دیده می شود و برای خواندن رزومه فرد اسخدام شونده و یا خواند قرارداد انجام می شود. چشم ها به سمت برگه متمرکز می شود و گاه برای سوال پرسیدن به سمت طرف مقابل تغییر جهت می دهد. در ایران و کشورهای آمریکای شمالی رایج است. این حالت در آقان مرسوم است.
پا روی پا انداختن و نگه داشتن یکی از پاها با دست
در ایران این نشانه تفکر است. جایی که شنونده قصد دارد با تغییر موضوع خود به حالت آماده سخن گفتن و پاسخگویی متقابل می شود. نوعی نشانه تدافعی و رفتار غالبا منفی در فرد است. آقابان با گرفتن یک پا به طوری که هردو دست به اندازه نصف عرض شانه های خود از هم فاصله دارند این کار را انجام می دهند. چشم ها هم به سمت گوینده متمرکز می شود و حالات سخنگو را مورد آنالیز قرار می دهد و منتظر اتمام صحبت های طرف مقابل می شود. سر معمولا به سمت پایی که روی زمین است خم می شود. این حالت در آقایان مرسوم است.
دست به کمر ایستادن
این وضعیت نشان دهنده ی حالت فرد برای ایراد گرفتن و نظر منفی دادن است. اگر فرد مقابل سر را به سمتی کج کند و ساکت بماند نشانه آماده شدن برای حمله کلامی به طرف مقابل است. شخص با این حالت نشان می دهد نظر یا پیشنهادش درست است و حاضر به عقب نشینی نیست و آماده است با هر عکس العملی برخورد کند.
این حالت معمولا در بین همکاران یا زوجین پیش می آید هنگامی که طرف مقابل کار به نادرست و خلاف میل شخص انجام داده است و شخص با این حرکت عصبانیت و ناراحتی خود را به طرف مقابل نشان می دهد. خانم ها معمولا با کمی کج شدن بدن این حالات را نشان می دهند و همراه با کلام یا تکیه کلامی فرد مقابل را به چالش می کشند این حرکت در خانم ها و آقایان مشترک است.
جمع کردن پاها و جمع شدن به جلو
این حالت معمولا برای افرادی به مصاحبه شغلی می روند اتفاق می افتد و نشان دهنده عدم صمیمیت و آشنایی با طرف مقابل است و فرد با این حالت نشان می دهد که به طرف مقابل احترام می گذارد و با جمع شدن به جلو به سمت مقابل می فهماند که حرفای شما برای من مهم است.
مدت زمان این حالت بسته به شخص دارد و امکان دارد با ادامه جلسه از این حالت خارج و به حالت نشستن معمولی روی صندلی تغییر حالت بدهد. این حرکت در خانم ها مشترک است.
قفل کردن پاها
معمولا این حالت همراه با گذاشتن کف هر دو دست بر روی دسته صندلی همراه است و فرد نگاه خود را به سمت فرد مذاکره کننده متمرکز می کند فرد با این حالت نشان می دهد که بر اوضاع مسلط است و شنوده خوبی برای فرد سخنگو محصوب می شود. سر هم ممکن است کمی متمایل باشد و برای تایید سخنان فرد سر را تکان دهد و یا با گفتن بله بر صحت سخنانش طرف مقابل اشاره کند.
این حالت معمولا در مدیران که تسلط کافی بر جلسه دارند نشان داده می شود. اگر در این حالت بدن به سمت جلو خم شود و دست ا بر روی دسته صندلی باشد یعنی فرد برای رفتن و بلند شدن آماده است و می خواهد جلسه را ترک کند و در حالت بعد پاها از قفل شدن خارج می شوند. مدت زمان این حالت چند دقیقه است و فرد برای صحبت کردن دست خود را از دسته صندلی بلند می کند.
این حالت در آقایان مرسوم است.
کج شدن به یک سمت و تکیه دادن به روی زانوها
این حالت نشان خستگی اندک فرد و آمادهشدن برای جمعبندی صحبتها و اتمام جلسه مذاکره را دارد فرد در این حالت تمرکز خود را به سخنان پایانی میدهد و می خواهد زودتر جلسه را ترک نماید. حالت صورت هم خستگی و عدم تمرکز را نشان میدهد. مدت زمان این حالت کوتاه بوده و بعد از طی شدن چند دقیقه شخص تغییر حالت میدهد و اگر بخواهد صحبت کند حالت خود را به حالت نشسته صاف تغییر میدهد.
این حالت در آقایان مرسوم است.
دست زیر چانه
در این حالت شخص پاهای خود را قفل و یکی از دستهای خود را زیر چانه میبرد که نشان دادن حالت بیتفاوتی یا عدم تمرکز در فرد است. بدن هم کمی خم میشود و کمر فرد با پشت صندلی فاصله میگیرد معمولا برای افرادی که بیش از حد مطالب جلسه برای آنها خسته کننده یا تکراری باشد صورت میگیرد. دست دیگر معمولا برای حفظ تعادل روی دسته صندلی قرار میگیرد.شخص ساکت و خیره به سمت مقابل یا صورت شخص سخنگو میشود و افکار خود را پیگیری میکند و توجه زیادی به صحبتهای فرد مقابل ندارد. در این حالت فرد منتظر نکته جالب و یا شنیدن جواب سوال است که منجر به تغییر حالت فرد خواهد شد.
مدت زمان این حالت نسبتا زیاد و تا پایان صحبتهای فرد مقابل ادامه مییابد.
این حالت در خانمها و آقایان مشترک است.
دستها را مثلث کردن
نشان دادن این حالت نشانی از منتظر بودن برای شنیدن یک پیشنهاد از سمت مقابل است و شخص تمرکز دید و فکر خود را به مقابل میدهد و آماده است در مورد موضوع بحث و تبادل نظر کند امید دارد که طرف مقابل جوابی درست و متقابل با میل او بدهد لذا تمرکز خود را روی کلمات میدهد و تمام کلمات را در ذهن خود مورد بررسی قرار میدهد. فرد امکان دارد با پایان سخنان طرف مقابل با حفظ همین حالت و یا بالا و پایین کردن دستها به همین شکل جواب فرد مقابل را بدهد یا نظر خود را اعلام کند. تکان دادن دستها به این روش نشان دهنده تمرکز فرد روی موضوع و اثبات درست بودن حرفهای خود است. این حالت معمولا در آقایان با سن و سال ۳۰-۴۵ سال دیده میشود.
مدت زمان این حرکت تا پایان سخنان فرد مقابل است.
این حالت در آقایان مرسوم است.
دانلود ۴ کتاب درباره زبان بدن که به فارسی ترجمه شده اند دو کتاب مصور هستند و خیلی کامل توضیح داده اند و کتاب اولی از همه مفصلتر است و ۱۹۹ صفحه دارد